Theros Food

From the blog

Κριθαράκι Theros σε μια σούπα φουλ δυναμωτική, νόστιμη και νηστίσιμη!

Υλικά

*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*μια πρέζα αλάτι
*μια πρέζα μαύρο πιπέρι
*1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
*500 γρ χυμό ντομάτας
*100g ρεβίθια (φουσκωμένα στο νερό για 12 ώρες)
*1 μέτριο καρότο ή 1 κολοκύθι
*1,500 ml νερό
*ελαιόλαδο
*200γρ κριθαράκι Theros Food
*2-3 φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
*1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  • Προσθέστε την πάπρικα.
  • Αρχίστε να μαγειρεύετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί.
  • Ξεπλύνετε και προσθέστε τα ρεβίθια και το καρότο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) στην κατσαρόλα.
  • Προσθέστε τον χυμό ντομάτας.
  • Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι,
  • Ρίξτε το νερό και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά.
  • Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε για 15-17 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Σερβίρετε τη σούπα σε ζεστά μπολ, πασπαλίστε με μερικά φύλλα κόλιαντρου και περιχύστε με λίγο χυμό λεμονιού.