Υλικά
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*μια πρέζα αλάτι
*μια πρέζα μαύρο πιπέρι
*1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
*500 γρ χυμό ντομάτας
*100g ρεβίθια (φουσκωμένα στο νερό για 12 ώρες)
*1 μέτριο καρότο ή 1 κολοκύθι
*1,500 ml νερό
*ελαιόλαδο
*200γρ κριθαράκι Theros Food
*2-3 φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
*1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
- Προσθέστε την πάπρικα.
- Αρχίστε να μαγειρεύετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί.
- Ξεπλύνετε και προσθέστε τα ρεβίθια και το καρότο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε τον χυμό ντομάτας.
- Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι,
- Ρίξτε το νερό και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά.
- Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε για 15-17 λεπτά.
- Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε τη σούπα σε ζεστά μπολ, πασπαλίστε με μερικά φύλλα κόλιαντρου και περιχύστε με λίγο χυμό λεμονιού.